Wordpress

Wordpress passar bäst för mindre upp till mellanstora webbplatser. Det går snabbt att komma igång med Wordpress och det innehåller alla grundläggande funktioner som behövs för att publicera information. Vi på webbyrån uppskattar Wordpress när det gäller mindre webbplatser då det går snabbt att sätta upp och komma i gång.

Wordpress är i många fall ett perfekt alternativ. Du får en webbplats där du enkelt kan skapa innehåll, hantera bilder och skriva nyheter m.m. Det finns många plugins som du kan använda för att utöka funktionaliteten. WordPress tillsammans med tillägget Woo Commerce har blivit den allra vanligaste grunde för att driva webbshop.
Eftersom det är ett så använt CMS garanterar det att det kommer att fortsätta utvecklas.

Wordpress är från början ett bloggverktyg men har utvecklats till att även fungera utmärkt som publiceringsverktyg för vanliga webbplatser. Det är lätt att lära sig och är logiskt uppbyggt.

Många färdiga teman till WordPress
Det finns mängder med Wordpressteman med färdig design och inbyggda funktioner. Det gör att det går snabbt att skapa en Wordpresswebbplats och ett färdigt tema kan kosta från några hundra kronor till några tusenlappar men det finns också många som är gratis. Finns det ett färdigt tema som passar dina behov kan vi snabbt hjälpa dig att få igång webbplatsen. Nackdelen med Wordpress är å andra sidan att om du istället har specifika behov och vill ha unik design så vinner du inte mycket på att använda Wordpress. Behöver webbyrån  genomföra skräddarsydd utveckling tar det lika lång tid som i vilket annat system som helst. (Om du tror att du kommer att behöva mer avancerade funktioner i framtiden kan istället Drupal eller EPiServer vara ett bättre val av CMS.)

Det går visserligen bra att anpassa och vidareutveckla Wordpress i väldigt stor utsträckning, det är när det blir större eller mer komplexa lösningar som Wordpress inte alltid är optimalt. 

WordPress plugins utökar möjligheterna
Behöver du du utöka funktioner i WordPress finns det mängder av plugins och de flesta är faktist gratis. En del plugins tillför enkla funktioner med andra som t.ex. Woo Commerce tillför de flesta grundläggande funktionerna som du behöver för att driva Webbshop. En del tillägg sk, pagebuilders ger dig stora möjligheter att själva bestämma hur din hemsida ska se ut utan att behöva ta hjälp av oss eller någon annan webbyrå.

Oavsett vilka behov du har kan vi på webbyrån hjälpa dig att välja rätt teknisk plattform.

WordPress

Fördelar med Wordpress

Wordpress har många fördelar som gör att det är ett bra val i många fall.

  • Gratis att använda.
  • Det mest använda webbpubliceringssystemet. Det finns många utvecklare som kan hjälpa dig.
  • Lätt att lära sig och logiskt uppyggt.
  • Det går väldigt snabbt att skapa en webbplats om man utgår från ett färdigt tema.
  • Det finns många plugins till Wordpress som är gratis och gör att du kan utöka funktionaliteten.
  • Det finns många billiga webbhotell där din webbplats kan ligga.

Wordpress-hemidor byggda av webbyrån

  • Probaco
  • Falu Rödfärg
  • Johan Skoog arkitektkontor AB 
  • Gefle Montessori

Externa länkar

Vi på Extrude Webbyrå levererar hemsidor och webplatser baserade på Wordpress till kunder i hela Sverige men främst i området kring Gävle och Stockholm.